Over Elja

Persoonlijke ontwikkeling
Persoonlijke ontwikkeling

Dat is in een notendop mijn verhaal. Ik ben Elja, een ervaren ondernemer die met hart en ziel doet wat ze doet. En ook een reislustige 41-jarige levensgenieter met een enorme passie voor persoonlijke ontwikkeling. Ik draag graag bij aan de ontwikkeling van anderen. Zowel zakelijk als privé. En laat ik dat nu door mijn werk dagelijks doen. 

Als ondernemer help ik organisaties bij de ontwikkeling van hun medewerkers. Daarnaast bied ik een online programma aan voor particulieren om te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Let’s Kick ASS!

Mijn missie als ondernemer

Mijn missie als ondernemer? Anderen inspireren om hun potentie 100% te benutten, zowel persoonlijk als professioneel. Mensen helpen zichzelf te ontwikkelen is mijn grootste passie.

Ik herken het gevoel van vastzitten namelijk maar al te goed. In 2015 stond ik zelf op een lastig punt. Zo had ik een baan die energie slurpte en merkte ik dat ik niet het leven van mijn dromen aan het naleven was.

In de Himalaya nam ik een beslissing die het begin vormde van veel waardevolle stappen in mijn eigen ontwikkeling. Mijn kennis en inzicht zet ik nu met veel plezier in mijn eigen online programma Let’s Kick Ass. Mag ik ook jou op weg helpen?

Video afspelen

Dit ben ik in steekwoorden

Gepassioneerd en gedreven kun je mij wel noemen. Als ondernemer, maar ook in mijn eerdere werk (15 jaar) in commerciële en leidinggevende functies.

***

Ik ben benaderbaar en kwetsbaar, maar ook een echte streber en heel resultaatgericht. Een prima combinatie in mijn werk!

***

Persoonlijke ontwikkeling vind ik nogal belangrijk. Ben ik even blij dat ik daar als trainer en ondernemer volop mee bezig kan zijn!

***

Ik geloof in de kracht van mindset. Het is fascinerend hoeveel je kunt bereiken door je eigen gedachten te leren sturen. Daar inspireer ik anderen graag bij door mijn lessen uit het ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling te delen op mijn Instagram-account. Volg me gerust, net als 2000 anderen!

***

Ik ben opgegroeid in Doorwerth, studeerde in Utrecht, woonde 10 jaar in Amsterdam en heb het hectische leven in de stad inmiddels verruild voor de duinen in Zandvoort.

***

Ik doe regelmatig inspiratie op tijdens reizen en klap met plezier mijn laptop open op een zonnig oord, in een bruisende stad of omringd door ongerepte natuur. Hard werken doe ik namelijk ook heel graag.

Persoonlijke ontwikkeling
Workation Bonaire

15 jaar ervaring in het bedrijfsleven

Met veel plezier heb ik 15 jaar gewerkt in de sales en marketing bij Nestlé en Diageo. Daar werkte ik onder meer als Sales Representative, Customer Marketing Manager en Head of Learning and Development Europe. Allemaal hippe Engelse titels uit het moderne bedrijfsleven (lees ze gerust eens na op mijn LinkedIn), maar die functies hadden één ding gemeen. 

Steeds stond het bouwen, aansturen, ontwikkelen en begeleiden van teams centraal. Dat was waar mijn hart lag. 

De laatste paar jaar heb ik de afdeling ‘leren en ontwikkelen’ binnen Diageo aangestuurd. Een waardevolle ervaring! Met mijn team was ik verantwoordelijk voor de leerprogramma’s van ongeveer 1.500 medewerkers binnen Diageo Europa. 

In die tijd heb ik heel wat commerciële trainingen, leiderschapstrainingen en (individuele) coachingstrajecten verzorgd op verschillende niveaus. Toen wist ik: hier wil ik meer mee doen!

Van bedrijfsleven naar ondernemer

Met een rugzak vol ervaringen was het voor mij een logische stap om te gaan doen wat ik het liefst doe. Trainingen geven dus! Zowel online als offline. Die stap was overigens voor veel mensen geen verrassing. 

Mijn passie voor lesgeven ontdekte ik al op jonge leeftijd. Op mijn zestiende gaf ik paardrijles en in mijn studententijd leerde ik mensen zeilen op de Friese meren. 

Nu werk ik met veel plezier als freelance trainer en geef ik communicatie-, sales- en leiderschapstrainingen. Dit doe ik bij grote organisaties als bol.com, KLM en Heineken. Maar ook vind je mij regelmatig in het MKB. Van huisartsenpraktijk tot snel groeiende start-ups. En van familiebedrijf tot videoproductie-organisatie.

Focus op persoonlijke ontwikkeling

Niet alleen in mijn trainingen staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Ook in mijn persoonlijke leven hecht ik veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Dat is alleen al te zien aan mijn kast vol zelfhulp- en managementboeken. Sinds ik ben gaan ondernemen, wijd ik zelfs standaard één dag per week aan werken aan mijn ontwikkeling. Uitgeleerd ben ik nooit.

Wie ben ik nog meer?

Naast trainer geniet ik ook volop van het leven. Ik ben graag in de duinen aan het hardlopen of op de Noordzee aan het kitesurfen. Mij kun je wel een combinatie van adrenaline en rust noemen. Het ene moment reis ik de wereld rond, sta ik op de skilatten of waag ik me aan snowboarden en mountainbiken. Het volgende moment zoek ik de rust op in de duinen of met een boek op de bank.

Verder ontdek ik graag meer van de wereld. Net als bij veel andere ondernemers is vrijheid voor mij een belangrijke drijfveer om te gaan ondernemen. Regelmatig verhuur ik mijn woning om zelf te genieten op verre oorden als Bonaire, Bali en de Himalaya. De ene keer ga ik voor mijn rust, de andere keer maak ik er een workation van en neem ik mijn werk gewoon mee. Want omdat ik doe wat ik leuk vind, voelt mijn werk elke dag een beetje als vakantie.